Korte introductie
Hoe behandel je patiënten met Reumatoïde artritis (RA) optimaal in je dagelijkse praktijk? Deze vraag staat centraal in de online, interactieve workshop herziene KNGF-richtlijn Reumatoïde artritis. De workshop neemt de deelnemer mee in het diagnostische en therapeutische proces bij patiënten met Reumatoïde artritis. De toepassing van de aanbevelingen vanuit de herziene KNGF-richtlijn Reumatoïde artritis (2018) staat centraal.
Inhoud
In Nederland hebben 238.000 mensen Reumatoïde artritis (RA). Jaarlijks gaat ongeveer 36% van de mensen met RA naar de fysiotherapeut. Reumatologen adviseren dat mensen met RA zich laten behandelen door een fysiotherapeut of oefentherapeut. In de herziene KNGF-richtlijn zijn ontwikkelingen in de praktijk en de wetenschap gecombineerd tot concrete aanbevelingen voor de fysiotherapeut over de diagnostiek (inclusief meetinstrumenten) en behandeling bij patiënten met RA. Tijdens deze workshop wordt er een vertaalslag gemaakt van de theorie in de richtlijn naar de praktijk aan de hand van casuïstiek. Je leert het diagnostische proces bij patiënten met RA te optimaliseren, de rol van de fysiotherapeut bij de behandeling van patiënten met RA te vergroten en je kunt na de workshop de praktische aspecten van de behandeling begrijpen en toepassen in de eigen praktijk. Door met elkaar hierover in gesprek te gaan, kan een goede diepgang gezocht worden.
Doelen
Na afloop van deze workshop kun je:
- Het diagnostische proces bij patiënten met Reumatoïde artritis optimaliseren.
- Kennis toepassen inzake evidentie m.b.t. de diagnostiek en behandeling van patiënten met Reumatoïde artritis.
- De rol van de fysiotherapeut bij de behandeling van patiënten met Reumatoïde artritis vergroten.
- De praktische aspecten van de behandeling begrijpen en toepassen in uw eigen praktijk.
Aan het einde van de workshop heb je meer inzicht in de state-of-the-art behandeling van patiënten met RA.
Programma
19.25 uur - Inloggen via Microsoft Teams
19.30 uur - Start online workshop
20.30 uur - Pauze
21.30 uur - Einde
Doelgroep
Algemeen fysiotherapeuten en oefentherapeuten
Spreker
Hanneke Muijen is Master 'Fysiotherapie bij mensen met chronische ziekten’ en werkt als fysiotherapeut in een eerstelijnspraktijk in Waalwijk. Daarnaast is zij als gastdocent verbonden aan verschillende fysiotherapie-opleidingen in Nederland, waar zij vooral lessen binnen de bacheloropleiding en post-HBO-cursussen verzorgt, die betrekking hebben op chronische aandoeningen als Parkinson en reuma. Zij vindt het erg fijn om met beide benen in het vak te staan en om daarnaast kennis over te dragen aan fysiotherapie-studenten of reeds werkende fysiotherapeuten. Het is haar missie om de theorie over te dragen met praktische handvatten.
Accreditatie
Accreditatie is toegekend (twee punten) voor het KRF NL basisregister Algemeen Fysiotherapeut.
Accreditatieaanvraag bij ADAP verloopt via VvOCM.
Aantal deelnemers
Het maximaal aantal deelnemers is 50.
De workshop is GRATIS voor de eerste twee KNGF Student-leden.
Technische informatie
Het KNGF adviseert om Microsoft Teams te installeren op een laptop en/of PC met camera en een microfoon. Op andere devices zijn niet alle tools beschikbaar.
Je kunt via de Teams-app (dus niet via de browser) inloggen in deze scholing. Anders werken verschillende functionaliteiten niet zoals de camera en/of microfoon.
Inloggen en registratie toekenning accreditatiepunten gaat via een QR-code.
Deze QR code wordt bij de opening van de scholing getoond.
Scan de QR-code met je camera op je telefoon/iPad (geen foto maken). Houd dus je telefoon paraat bij aanvang van de scholing.
Open forms.office.com" verschijnt dan boven in beeld, beantwoord de vragen en verstuur het formulier.
Verhinderd? Voorkom onnodige kosten
Op al onze bijeenkomsten zijn de KNGF betalingsvoorwaarden en de Klachtenregeling scholing KNGF van toepassing. Kun je toch niet bij een bijeenkomst zijn, meld je op tijd af en voorkom onnodige kosten. Je betaalt slechts € 12,50 administratiekosten als je je tot drie weken vóór de bijeenkomst afmeldt. Daarna betaal je het volledige bedrag. Tip: misschien wil een collega jouw plek innemen?