Evenement info

Contactgegevens

Entreeprijs

Sessies

Omschrijving

De NVOF organiseert in samenwerking Adelante Zorggroep een congres over ''tinnitus''. Adelante nodigt ons uit in het Limburgse Hoensbroek waar verschillende sprekers ons zullen bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tinnitus. Adelante is een revalidatiecentrum dat bekend staat om hun aanpak van tinnitusklachten. De tinnitusbehandeling is gericht op het 'hertrainen' van het brein in het waarnemen van het tinnitussignaal. In een grootschalig onderzoek van de Universiteit Maastricht is deze behandeling effectief gebleken in het verminderen van tinnitusklachten en hiermee in het verbeteren van de kwaliteit van leven.
 
Dit congres is speciaal voor alle (orofaciaal) fysiotherapeuten die interesse hebben in de nieuwste inzichten van behandeling en revalidatie van patiënten met tinnitusklachten. Je zal hierdoor meer verdieping krijgen in de beïnvloedende factoren van tinnitus die je kan gebruiken voor je behandeling. Daarnaast krijg je meer inzicht wanneer je een tinnituspatiënt kan doorverwijzen naar een audiologisch centrum of hoe je interdisciplinair zou kunnen samenwerken.
 
Gerenommeerde sprekers als dr. Annemarie van der Wal, dr. Rilana Cima, dr. Dyon Scheijen, dr. Saskia Ranson en dr. Sarah Michiels zullen verschillende aspecten van tinnitus behandelen. Zo wordt de State of the art, audiologie en tinnitus (CBT4T) en casuïstiek met betrekking tot somatosensorische tinnitus besproken. 
 
Naast informatieve lezingen zijn er ook interactieve workshops. In deze workshops krijg je de kans om praktische vaardigheden en inzichten te ontwikkelen. 

Programma

Het congres start om 9.30 en zal duren tot omstreeks 18.00 u. Koffie/thee, lunch en overige zijn bij de prijs inbegrepen.
 
 
Programma
09:30 uur Aankomst en inschrijven
10:00 uur Welkom en overzicht programma door Annemarie van de Wal
10:15 uur Tinnitus: Theorie & Praktijk: a state of the art, Rilana Cima, Programma leider Expertise centrum Tinnitus, Adelante/UM
11:00 uur Audiologie & Tinnitus CBT4T, Dyon Scheijen, Klinisch Fysicus Audioloog
11:45 uur PAUZE KOFFIE/THEE
12:00 uur Psychologie & Tinnitus CBT4T: in de praktijk, Saskia Ranson, Psycholoog Adelante
12:30 uur Somatosensory Tinnitus: huidige projecten & casuistiek, Sarah Michiels/Annemarie van de Wal
13:15 uur LUNCH
14:30 uur Sessie Wandelen
16:00 uur PAUZE KOFFIE/THEE
16:15 uur Ronde tafel discussie met publiek (catchbox), alle sprekers
17:00 uur Take-home messages, Rilana Cima
17:15 uur Afsluiting, Annemarie van de Wal
17:30 uur Borrel en hapjes

Praktische informatie

Lunch
Heb je een allergie of een speciaal dieet geef dit dan door aan: Bijeenkomstenenscholing@kngf.nl met vermelding Lunch Tinnitus Congres op 6 oktober 2023.
 
Aantal deelnemers
Er is plek voor maximaal 100 deelnemers.
 
Accreditatie
Er wordt accreditatie aangevraagd voor het register Algemeen, Orofaciaal Fysiotherapeut en Manueeltherapeut
 
Kosten: 
€ 100,00 NVOF leden 
€ 175,00 KNGF Compleet leden 
€ 225,00 KNGF leden en niet leden
 
Locatie
Adelante
Zandbergsweg 111
6432 CC Hoensbroek
045-528 28 28
www.adelantegroep.nl